Actueel

Hillenraad100 waardeert AAB om innovatiekracht, visie en groeipotentieel

10 NOV, 2017 Hillenraad100 waardeert AAB om innovatiekracht, visie en groeipotentieel

AAB heeft in de Hillenraad100 plek 72 behaald. Tijdens het Hortigala op vrijdagavond 3 november is de lijst bekend gemaakt. Vorig jaar eindigde AAB nog op plek 83, een stijging van 11 plekken dus waar wij zeer trots op zijn.

Eén van de 4 pijlers van het beoordelingsmodel is de kwantitatieve beoordeling van de bedrijfskentallen. Voorbeelden van bekeken kentallen zijn omzetgroei, resultaatontwikkeling en solvabiliteit. Op basis van deze kentallen zijn wij op een mooie 6e plek geëindigd.

De Hillenraad100 omvat de jaarlijkse ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de kennis en kapitaalintensieve (glas)tuinbouwsector. De lijst brengt het volledige cluster in beeld, verdeeld over zeven segmenten. Al sinds 2003 is Hillenraad100 de monitor van ontwikkelingen in de Nederlandse horti-sector. De Hillenraad100 signaleert, duidt en blikt vooruit.

AAB profiel Hillenraad100:
AAB dankt zijn ranking in het nieuwe model aan de grote waardering vanuit de peergroup. Vanuit die groep worden bij AAB duidelijk aspecten als innovatiekracht, visie en groeipotentieel gezien. Laten dat nu precies ook de elementen zijn die AAB bij zijn klanten wil zien. Deze onderneming doet het liefst zaken met topondernemers in de tuinbouwsector die weten waar ze naartoe willen. Steeds vaker wordt gezocht naar de mogelijkheden in duurzame energiewinning, schaalvergroting en de inzet van nieuwe technieken. De waarde van het vastgoed en de onderneming is daarbij een sleutelelement. AAB is thuis in zowel techniek als bedrijfswaardering. Deze hands-on specialist deinst er zelfs niet voor terug om de overheid (met succes) voor de rechter te slepen als deze een project – en dus een klant – in de weg staat. Die kennis en daadkracht worden gewaardeerd in landen als China, Canada, Duitsland, Australië, Brazilië en de VS. Veel groei zit ook in de bouwbegeleiding voor de grote veredelaars en de juridische begeleiding van tuinbouwondernemers bij het verkrijgen van vergunningen voor alle uitbreidingsplannen. AAB ziet dat de ondernemingen en de bedrijfsbelangen steeds groter worden en lift met zijn expertise mee op die beweging.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?