Actueel

Werkgroep Made tekent samenwerkingsovereenkomst Amernet

22 JAN, 2018 Werkgroep Made tekent samenwerkingsovereenkomst Amernet

Op 18 januari 2018, de dag waarop Nederland in de ban is van een storm, tekenden 16 partijen een samenwerkingsovereenkomst die de energieleverantie en verduurzaming vanuit het Amernet willen waarborgen. Onder deze partijen is ook Ka(n)srijk Made, een collectief van tuinders die wat betreft warmte voor een groot deel afhankelijk zijn van dit Amernet. Als een van de grootste afnemers (± 33%) zien deze tuinders grote kansen om dit net te verduurzamen en onder bepaalde omstandigheden zelfs warmte te leveren (‘de kas als energiebron’).

De Amercentrale, die het Amernet van warmte voorziet en voor een groot deel op steenkool draait, heeft volgens de aanwezige partijen geen lange toekomst meer. Zij benadrukken tijdens de bijeenkomst het belang van het Amernet en de duurzame noodzaak voor de toekomst.

Geïnitieerd door de werkgroep Made en AAB is de dag afgesloten met een bijeenkomst met het thema ‘Een duurzame toekomst tuinbouw Made’. Een groot aantal tuinders uit het gebied waren bijeen om met elkaar de toekomstplannen te bespreken, waaronder de mogelijkheid om het Amernet met duurzame energie te voeden. Daarbij werd benadrukt dat samenwerking en collectiviteit belangrijke factoren zijn om hierin succesvol te zijn. LTO Glaskracht voorzitter Sjaak van der Tak was hierbij ook aanwezig en heeft deze dag tevens een 6-tal bedrijven in Made bezocht.

Bezoek tuinders   Bijeenkomst

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?