Uitbreiding glastuinbouwbedrijf Seasun Ingenieurs      < Terug

Locatie:
Kapelle

Teelt:
Tomaten

meer informatie

Uitbreiding glastuinbouwbedrijf Seasun

In september 2015 heeft AAB opdracht van Seasun gekregen voor de ontwikkeling van een kas van 12,5 hectare voor belichte tomatenteelt. Het betreft een uitbreiding van het glastuinbouwbedrijf op een kavel naast de bestaande locatie van Seasun in Kapelle. Inmiddels is in november 2016 de eerste teelt van start gegaan.

Het project omvat naast de kas tevens de ontwikkeling van een bedrijfsruimte van circa 5.500 m2 met daarin een ketelhuis, waterruimte, verwerkingsruimte, opslagruimte, kantoren, kantine en sanitair. Het ontwerp en de architectuur hiervan zijn door AAB verzorgd.

De kas heeft een poothoogte van 7 meter en is voorzien van diffuus Low Iron glas met dubbele AR behandeling voor een maximale lichttransmissie. Verder heeft de kas een groeilichtinstallatie van 175 µmol/m2/s.

De verwarmingsinstallatie wordt gevoed vanuit het bestaande GOS van de hoofdlocatie. Voor de benodigde elektriciteit is het bedrijf aangesloten op het bestaande 10 KV systeem van Seasun en is er uitgebreid met extra WKK vermogen.

Om in te kunnen spelen op de vraag van verschillende producten vanuit de markt is de kas ingedeeld in 3 secties met elk een eigen watergeefsysteem.