Actueel

Florensis Cut Flowers breidt productiefaciliteiten uit in Rijsenhout

29 MRT, 2018 Florensis Cut Flowers breidt productiefaciliteiten uit in Rijsenhout

Florensis Cut Flowers (FCF) – grootste leverancier van hoogwaardig uitgangsmateriaal van snijbloemen uit zaad en marktleider in Europa - breidt haar eigen productiefaciliteiten voor jonge planten verder uit. Dinsdag 27 maart jl. heeft Adriaan Vonk – Director Domestic Production & Florensis Cut Flowers – de aanbesteding voor de bouw van de nieuwe kas, met een oppervlakte van 13.000 m2, getekend. De kas wordt gebouwd door Bosman Van Zaal in Aalsmeer. Het ontwerp en de inrichting is in samenspraak met AABnl Adviesbureau uitgewerkt.

De laatste jaren heeft FCF een enorme groei doorgemaakt in de verkoop van snijbloemen op de Nederlandse- en exportmarkt. Naast een sterke positie in de opkweek van Matthiola en Antirrhinum is met name de vraag naar Lisianthus sterk gestegen in binnen- en buitenland.

Met het oog op de toekomst en de aanzienlijke groei zal eind dit jaar in Rijsenhout de speciaal ingerichte kas voor de opkeek van Lisianthus in gebruik genomen worden. Deze kas wordt voorzien van een koelinstallatie, 180 mmol. belichting en optimale scherm- en verwarmingsinrichting. De uitbreiding stelt FCF in staat 365 dagen per jaar uniforme Lisianthus planten te leveren van het allerhoogste kwaliteitsniveau.

Foto: ondertekening Adriaan Vonk (Florensis) en Gerard Peek (Bosman Van Zaal)

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?