Actueel

Druk bezochte AAB kennisavond bevestigt belang energietransitie

24 JAN, 2019 Druk bezochte AAB kennisavond bevestigt belang energietransitie

Op 22 januari vond in het World Horti Center een druk bezette informatieavond plaats over de energietransitie in de glastuinbouw met als gastsprekers o.a. klimaatspecialist en voormalig weerman Reinier van den Berg en  Rob van der Valk van Glastuinbouw Nederland.

Als vooraanstaand specialist in klimaatverandering wist Reinier van den Berg de aanwezigen te boeien met een presentatie over de klimaatproblematiek en de noodzaak tot verduurzaming.

Rob van der Valk van Glastuinbouw Nederland gaf een inkijk in het proces van de klimaattafels en een toelichting over het klimaatakkoord voor de glastuinbouw.

Erik Bax van AAB informeerde de aanwezigen over de verschillende fossielvrije routes die mogelijk zijn in de glastuinbouw en welke subsidiemogelijkheden er zijn om de energietransitie te bevorderen.

Vervolgens gaf Ivan van Derkink van Host aan welke mogelijkheden er zijn voor de toepassing van biomassa en sloot Marcel Dries van AAB de avond af met een presentatie over de ontwikkelingen in warmtenetten en de toepassing van biomassa in combinatie met nieuwe technieken om CO2 af te vangen.

Wilt u meer informatie over de energietransitie in de glastuinbouw, dan kunt u contact opnemen met onze energieadviseurs op 0174 - 637 637. Houd ook onze berichtgeving over de subsidiemogelijkheden in de gaten.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?