Actueel

Serres Toundra wint prestigieuze Mercuriades Award 2020

9 OKT, 2020 Serres Toundra wint prestigieuze Mercuriades Award 2020

Op 28 september is onze klant Serres Toundra in de prijzen gevallen bij de Mercuriades Awards, een prestigieuze zakelijke wedstrijd georganiseerd door de Kamer van Koophandel van Quebec, Canada. Tijdens de digitale gala-avond werd Serres Toundra uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Small and Medium-Sized Business of the Year’, daarnaast scoorden zij hoog in de categorieën ‘RBC Royal Bank Start-Up’ en ‘Contribution to Regional Economic Development’.

De Mercuriades Awards is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de focus ligt op innovatie, ambitie, ondernemerschap en de prestaties van lokale bedrijven, zowel van het MKB als van grote bedrijven. De winnaars en finalisten zijn inspirerende voorbeelden voor de volgende generatie bedrijven en de economische gemeenschap van Quebec als geheel.

In zijn dankwoord roemt Serres Toundra directeur Eric Dubé verschillende personen welke een belangrijke rol gespeeld hebben bij de oprichting en het succes van Serres Toundra. Daarbij ook een speciaal dankwoord voor AAB INT Senior Projectmanager Pieter van Velden:
‘This achievement would not have been possible without a top-quality greenhouse and for that, we have Pieter van Velden to thank. He is the driving force behind AAB INT, a legend in the Dutch greenhouse industry. From our first meeting, he took us under his wing and connected us to the world’s leading greenhouse companies. With his help, we met Wouter Kuiper  (Kubo), Theo Stolze (Stolze) and Dennis Dullemans (Agrolux), who have, without question, built one of the most technologically advanced assets in Canada.’
(Vertaling: ‘Deze prestatie was niet mogelijk geweest zonder een kas van topkwaliteit en daarvoor zijn we dank verschuldigd aan Pieter van Velden. Hij is de drijvende kracht achter AAB INT, een legende in de Nederlandse glastuinbouw. Vanaf onze eerste ontmoeting nam hij ons onder zijn hoede en bracht ons in contact met ’s werelds meest toonaangevende leveranciers in de glastuinbouwindustrie. Met zijn hulp ontmoetten we Wouter Kuiper (Kubo), Theo Stolze (Stolze) en Dennis Dullemans (Agrolux), die zonder twijfel één van de technologisch meest geavanceerde bedrijven in Canada hebben gebouwd.’)

Het avontuur met Serres Toundra startte voor AAB INT in 2015 officieel met de ondertekening van de opdracht voor het uitvoeren van de aanbesteding voor de eerste fase onder toeziend oog van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima (zie artikel). In december 2016 is de eerste fase officieel in gebruik genomen (zie artikel). AAB is trots mede verantwoordelijk te zijn voor het neerzetten van deze prestatie en feliciteert Serres Toundra met het behalen van de prijs.

Lees hier het complete dankwoord van Eric Dubé.

Foto: Eric Dubé, Caroline Fradet, Richard Garneau

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?