Nieuwbouw P. van der Haak Handelskwekerij Ingenieurs      < Terug

Locatie:
's-Gravenzande, Westland

Teelt:
productie van uitgangsmateriaal van Pelargonium

meer informatie

Nieuwbouw P. van der Haak Handelskwekerij

In 2015 heeft AAB opdracht gekregen voor het ontwikkelen van een kwekerij voor de productie van uitgangsmateriaal van Pelargonium. Na sloop van oude opstanden en een reconstructie waarbij meerdere woningen zijn uitgeplaatst kon recht tegenover de bestaande locatie van P. van der Haak Handelskwekerij in ‘s-Gravenzande een moderne kwekerij van 32.000 m² gerealiseerd worden.

Het project bestaat uit twee delen: 24.000 m² kas met een kolomhoogte van 6 meter en 8.000 m² kas annex verwerkingsruimte. De kolomhoogte van deze kas is 9 meter. De ‘lage’ kas is uitgerust met 8 afdelingen, waarbij in iedere afdeling een eigen klimaat gerealiseerd kan worden. 
De ‘hoge’ kas is uitgevoerd met een 2e teeltlaag. Onder deze laag is de verwerkingsruimte voor steksteken, sorteren en afleveren. Tevens is onder de 2e teeltlaag de watertechnische ruimte ondergebracht alsmede de sanitaire en kleedruimtes.
Voor de opslag en recirculatie van het watergeefsysteem is onder de hoge kas een betonnen waterkelder gerealiseerd met 6 secties van elk 250 m3 groot.

Het gehele bedrijf is voorzien van gehard diffuus glas met AR-coating, 3 scherminstallaties, een onder- en bovennet verwarmingssysteem, een eb- en vloedinstallatie, een beregeningsinstallatie en een belichtingsinstallatie met een lichtniveau van 80 µmol/m2/s. Daarnaast draait er binnen de kas een intern container transportsysteem voorzien van eb- en vloedcontainers. Door een hoge mate van automatisering kunnen middels dit systeem containers op iedere gewenste plek in de kas ingevoerd worden. Door toepassing van geïntegreerde liften kan ook de 2e teeltlaag worden bereikt.

Naast bovengenoemde faciliteiten is er tevens een onder architectuur van AAB ontworpen bedrijfsruimte met kantoor, kantine, sanitaire ruimtes en expeditie ruimte gerealiseerd alsmede een ketelhuis. Het ontwerp van de bedrijfsruimte is in samenwerking met Eekhout Bouw tot standgekomen. Tevens hebben zij de bouw van de bedrijfsruimte voor hun rekening genomen.

Geheel conform planning zijn in week 50, 2016 de eerste plantjes in de afdeling gegaan.

Foto's met dank aan Eekhout Bouw.

Als u deze melding afsluit of deze website verder bezoekt, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. Lees hier meer erover. Akkoord

Cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Deze cookies beschadigen uw computer niet en maken geen inbreuk op uw privacy.
Er zijn diverse soorten cookies. Voor de functionele en technische cookies is geen toestemming vereist. Dit zijn cookies die nodig zijn voor de website of ter verbetering ervan. U kunt denken aan inloggegevens of het plaatsen van een product in een winkelmandje (hetgeen niet voor deze website van toepassing is). De functionele en technische cookies worden ook wel gezien als noodzakelijke cookies.

Er zijn ook analytische cookies welke wij wel gebruiken. Dit heeft betrekking op de gegevensverzameling via Google Analytics. Hiermee krijgen wij inzicht in hoe onze website wordt gebruikt. Met Google Analytics is een verwerkersovereenkomst van toepassing en wij hebben Google expliciet geen goedkeuring gegeven voor het gebruik van uw gegevens ten behoeve van derden of Google zelf. De advertentie- en remarketingopties hebben wij uitgeschakeld (deze zijn bijvoorbeeld nodig voor AdWords). Daarnaast hebben wij uw IP adres geanonimiseerd.

Het is mogelijk om cookies uit te schakelen en/of te verwijderen. De informatie hierover en welk stappenplan u dient te volgen, vindt u terug via de website van Consumentenbond https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/cookies-verwijderen