Vacatures

Data analist

 

Heb jij een passie voor data en wil jij jouw analytische vaardigheden en creatieve mindset inzetten om mee te werken aan de verduurzaming van de tuinbouw- en duurzame energiesector? Door het maken van krachtige analyses, trek je dé juiste conclusies en ontwikkel je heldere dashboards die voor de top van de tuinbouw- en duurzame energiesector waardevolle informatie bevatten. Interesse? Dan ben jij onze nieuwe collega data analist? 

 

AAB adviseert klanten in de (glas)tuinbouw in het realiseren van complexe, innovatieve en duurzame vraagstukken op gebieden als (duurzame)energiezaken, (aard)warmte, corporate finance, ruimtelijke ontwikkeling, techniek, modellering en makelaardij. Om onze klanten toekomstbestendig te kunnen bedienen en een efficiencyslag te maken, zoeken wij een data analist.  

Wat doe je als data scientist?
In de functie van data analist help jij tuinbouwondernemers, zaad-/ veredelingsbedrijven en leveranciers met een belangrijke stap wat betreft efficiency en klaar zijn voor de toekomst. Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en interpreteren van complexe datasets. Je zult nauw samenwerken met verschillende afdelingen om inzichten te genereren die de bedrijfs- en afdelingsdoelen ondersteunen. 
Belangrijke taken zijn onder meer:

-          Het verzamelen en voorbereiden van datasets voor analyse;
-          Het uitvoeren van diepgaande analyses om trends, patronen en inzichten te identificeren;
-          Het onderhouden en verbouwen van onze huidige Power BI model, genaamd ESC-dashboard, en het ontwikkelen van dashboards en rapporten voor klanten en het management;
-          Het begrijpen en omzetten van specifieke klantvragen naar oplossingen in onze dashboards en modellen;
-          Het samenwerken met interne belanghebbenden om data-eisen te begrijpen en te vertalen naar bruikbare analyses;
-          Het presenteren van bevindingen en aanbevelingen aan het management en collega’s;
-          Het overleggen met afdelingsmanager en directie over kansen in de ontwikkeling van artificial intelligence voor de tuinbouw.

 

Wat verwachten we van jou?
Jij bent dé gepassioneerde collega, die denkt in toekomstbestendigheid van onze organisatie en dienstverlening met als doel onze klanten en middelen in te zetten om op een efficiënte wijze te ondernemen. Jij bent iemand die uitdaging zoekt in het creëren van kansen door middel van artificial intelligence en online dashboards. Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig, volgens onze kwaliteitsstandaarden. Je vindt het leuk om jouw kennis en ervaring te delen met anderen. Verder herken je jezelf in het onderstaande:

-          Je hebt een HBO/ WO opleidingsniveau in de richting van data science, artificial intelligence, business intelligence of vergelijkbaar;
-          Je hebt kennis van dataverzamelingstechnieken, dataverwerking en analyse;
-          Je hebt ervaring met programmeertalen, zoals Python of vergelijkbaar;
-          Je hebt ervaring met database als Google Big Query of vergelijkbaar;
-          Een passie voor duurzame glastuinbouw en een sterke wens om bij te dragen aan de ontwikkeling van de glastuinbouw en energietransitie.

Waar kom je te werken?
AAB ontwikkelt samen met haar opdrachtgevers duurzame projecten. We zijn een platte organisatie met circa 40 specialisten en houden ons bezig met de meest hightech, innovatieve en duurzame projecten. We ondersteunen onze klanten op het gebied van duurzaamheid, energie, ruimtelijke ontwikkeling, bedrijfseconomie, makelaardij en techniek.

Vanuit de afdeling energie zorg je voor goede robuuste dashboards welke energieverbruik en kosten inzichtelijk maakt voor onze klanten. Het team biedt begeleiding en ondersteuning bij het nemen van beslissingen op de korte en lange termijn. Vraagstukken zoals: warmtenetwerken, opslag van energie, CO2 emissie en haarbaarheid van innovatieve oplossingen passen uitstekend bij ons. Met ons team van collega-adviseurs help je opdrachtgevers, die weten waar ze naar toe willen en waarom, hun ambitie te verwezenlijken.Belangrijke taken zijn onder meer: 

Dit krijg je van ons
Wij bieden een open, toegankelijke en collegiale werksfeer, waar jij je thuis voelt. De gelegenheid te doen wat je leuk vindt, want dan ben je er vanzelf goed in. Hoe doen wij dit? Jouw dagelijks te motiveren om het beste uit jezelf te halen, waarderen door middel van borrelen op vrijdagmiddag, maandattenties, meerdere keren per jaar een teamuitje, jaarlijkse studiereis, inhoudelijke kennissessie met gastsprekers en complimenteren. Daarnaast bieden we je ook:

  • Een goed salaris gebaseerd op opleidings- en ervaringsniveau
  • Pensioenopbouw via onze geselecteerde pensioenverzekering, zodat alles voor je oude dag goed ook geregeld is
  • Aanvullende arbeidsvoorwaarden zijn: 26 vakantiedagen, 8,33% vakantietoeslag, bovengemiddelde maandelijkse reiskostenvergoeding en studie- en opleidingsmogelijkheden

Hoe nu verder
Wil jij ook deel uitmaken van ons team en meewerken aan het succes van onze klanten aan de top van de sector? Stuur ons je sollicitatie via hr@aabnl.nl of solliciteer via het formulier op deze pagina.

We zullen met veel interesse je motivatie en curriculum vitae bekijken. Als het lijkt te passen, nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Na het gesprek laten we beiden alles even bezinken en als we nog steeds enthousiast zijn, zullen we een vervolgafspraak plannen zodat we meer in detail naar jouw functie kijken. De laatste stap is om te kijken of we eruit komen met de voorwaarden; nagenoeg altijd komt dat wel goed. Het bepalen van een startdatum is het enige dat rest.

Naar het overzicht

Solliciteer direct

Motivatie*
CV*
Ik ga akkoord met het privacy statement.