Vacatures

Energie adviseur

Ben jij zoekende naar variatie in jouw werkzaamheden en een dynamische werkomgeving? Vind je het leuk adviserend te zijn en klanten inhoudelijk te ondersteunen? Ben je daarnaast geïnteresseerd in onderwerpen als duurzaamheid en de energietransitie? Lees dan snel verder!

AAB adviseert klanten in de (glas)tuinbouw in het realiseren van complexe, innovatieve en duurzame vraagstukken op gebieden als (duurzame)energiezaken, (aard)warmte, corporate finance, ruimtelijke ontwikkeling, techniek, modellering en makelaardij. Om ons daarmee te helpen zijn wij op zoek naar een energie adviseur met ervaring met het adviseren in energiebesparing en verduurzamingsmogelijkheden, en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, lees dan zeker verder.

Wat doe je als adviseur energie?
In de functie van energie adviseur ben jij verantwoordelijk voor de advisering van de (glas)tuinbouwondernemer in het energieverbruik en het inzichtelijk maken van de kosten. Je verzorgt energieplannen ter optimalisatie van het energieverbruik. Je begeleidt de ondernemer bij het in- en verkoop van energie, het afsluiten van (energie)contracten en realiseren van plannen voor duurzame en innovatieve projecten, zowel van idee tot realisatie. Daarbij is het opstellen van een haalbaar verduurzamingsplan een essentieel onderdeel van je functie. Denk hierbij aan oplossingen als geothermie, biomassa, zonthermie, koude-warmte opslag en alles op het gebied van CO2 neutraal ondernemen. Het betrekken van en contact houden met de benodigde partijen komt dagelijks voor in deze functie.

Wat verwachten we van jou?
Jij bent die ondernemende collega die beslissingen durft te nemen en de opdrachtgever voorziet in een oprecht advies. Die vertrouwen krijgt doordat je kosten bespaart en wordt gezien als verantwoordelijk en betrouwbaar. Verder herken je jezelf in het onderstaande:

 

  • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of universitair niveau in een (energie)technische richting;
  • Enige ervaring als energie adviseur is meer dan welkom, maar zeker niet vereist;
  • Je werkt klantgericht met een kritische blik, waarbij assertiviteit is vereist;
  • Je hebt een goed ontwikkeld inlevend vermogen.

Waar kom je te werken?
AAB ontwikkelt samen met haar opdrachtgevers duurzame projecten. We zijn een platte organisatie met zo een 40 specialisten en houden ons bezig met de meest hightech, innovatieve en duurzame projecten. We ondersteunen onze klanten op het gebied van energiezaken, ruimtelijke ontwikkeling, bedrijfseconomische en de technische kant.

Vanuit de afdeling energie begeleid je opdrachtgevers in het goed inzichtelijk maken haar energieverbruik en kosten. Het team biedt begeleiding en ondersteuning bij het nemen van beslissingen op de korte en lange termijn. Vraagstukken zoals: warmtenetwerken, opslag van energie, CO2 emissie en haarbaarheid van innovatieve oplossingen passen uitstekend bij ons. Met ons team van 8 collega-adviseurs help je opdrachtgevers, die weten waar ze naar toe willen en waarom, hun ambitie te verwezenlijken.

Dit krijg je van ons
Wij bieden een open, toegankelijke en collegiale werksfeer, waar jij je thuis voelt. De gelegenheid te doen wat je leuk vindt, want dan ben je er vanzelf goed in. Hoe doen wij dit? Jouw dagelijks te motiveren om het beste uit jezelf te halen, waarderen door middel van borrelen op vrijdagmiddag, meerdere keren per jaar een teamuitje, jaarlijkse studiereis, inhoudelijke kennissessie met gastsprekers en complimenteren. Daarnaast bieden we je ook:

  • Een marktconform salaris gebaseerd op opleidings- en ervaringsniveau;
  • Pensioenopbouw via onze geselecteerde pensioenverzekering, zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
  • Aanvullende arbeidsvoorwaarden zijn: 26 vakantiedagen, 8,33% vakantietoeslag, bovengemiddelde maandelijkse reiskostenvergoeding en studie- en opleidingsmogelijkheden.

Hoe nu verder
Wil jij ook deel uitmaken van ons team en meewerken aan het succes van onze klanten aan de top van de sector? Stuur ons je sollicitatie via hr@aabnl.nl of solliciteer via het formulier op deze pagina.

We zullen met veel interesse je motivatie en curriculum vitae bekijken. Als het lijkt te passen, nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Na het gesprek laten we beiden alles even bezinken en als we nog steeds enthousiast zijn, zullen we een vervolgafspraak plannen zodat we meer in detail naar jouw functie kijken. De laatste stap is om te kijken of we eruit komen met de voorwaarden; nagenoeg altijd komt dat wel goed. Het bepalen van een startdatum is het enige dat rest.

Naar het overzicht

Solliciteer direct

Motivatie*
CV*
Ik ga akkoord met het privacy statement.