Vacatures

Energieadviseur verduurzaming

Ben jij iemand die de energietransitie wil starten en begeleiden? Iemand die ondernemers richting wil geven in hun verduurzaming? De noodzaak is er…nu de actie! Interesse? Wij zoeken een energieadviseur verduurzaming!

 

AAB adviseert klanten in de (glas)tuinbouw in het realiseren van complexe, innovatieve en duurzame vraagstukken op gebieden als (duurzame)energiezaken, (aard)warmte, corporate finance, ruimtelijke ontwikkeling, techniek, modellering en makelaardij. Om ons daarmee te helpen zijn wij op zoek naar een energieadviseur verduurzaming die dagelijks de klant wil adviseren in het verduurzamen van hun organisatie, en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, lees dan zeker verder.

Wat doe je als energieadviseur verduurzaming?
In de functie van energieadviseur verduurzaming ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van energiebesparingsonderzoeken bij onze klant. Je rapporteert in het kader van energiebesparingsplicht, informatieplicht, energieonderzoeksplicht en EED auditplicht. Door jouw advies wordt het energieverbruik van onze klant aanzienlijk verminderd en draag je bij aan de verduurzaming van haar organisatie. Je bent dagelijks bezig met:

 • Het, in een klein projectteam, zoeken naar de beste en meest uitvoerbare oplossingen, waarmee we onze klanten kunnen verduurzamen;
 • Het bezoeken van klanten in de glastuinbouwsector voor energiebesparings- en verduurzamingsonderzoeken; 
 • Het rapporteren in het kader van energiebesparings-, informatie-, energieonderzoeks- en EED auditplicht;
 • Het geven van een klantgericht advies op het gebied van energiebesparing en verduurzaming;
 • Het bijhouden van ontwikkelingen in de markt en deze vertalen naar praktisch toepasbare energiebesparende innovaties, technieken en/ of andere oplossingen;
 • Het samenwerken met jouw collega-adviseurs om tot de beste resultaten te komen


Wat verwachten we van jou?
Jij bent dé pragmatische collega, die denkt in oplossingen en klantgericht werkt. Jij bent iemand die de uitdaging zoekt in complexe vraagstukken, waarbij je met jouw analytische denkvermogen het overzicht bewaart en de complexiteit vertaalt naar praktisch uitvoerbare oplossingen. Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig, volgens onze kwaliteitsstandaarden. Verder herken je jezelf in het onderstaande:

 • Je hebt een HBO/ WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring of affiniteit met de glastuinbouw;
 • Je hebt enige ervaring met dataverzameling en data-analyse;
 • Enige affiniteit of ervaring met technische installaties is een pré, maar géén must.


Waar kom je te werken?
AAB ontwikkelt samen met haar opdrachtgevers duurzame projecten. We zijn een platte organisatie met zo een 40 specialisten en houden ons bezig met de meest hightech, innovatieve en duurzame projecten. We ondersteunen onze klanten op het gebied van energiezaken, ruimtelijke ontwikkeling, bedrijfseconomische en de technische kant.

Vanuit de afdeling energie begeleid je opdrachtgevers in het goed inzichtelijk maken van haar energieverbruik en kosten. Het team biedt begeleiding en ondersteuning bij het nemen van beslissingen op de korte en lange termijn. Vraagstukken zoals: warmtenetwerken, opslag van energie, CO2 emissie en haarbaarheid van innovatieve oplossingen passen uitstekend bij ons. Met ons team van 8 collega-adviseurs help je opdrachtgevers, die weten waar ze naar toe willen en waarom, hun ambitie te verwezenlijken

Dit krijg je van ons
Wij bieden een open, toegankelijke en collegiale werksfeer, waar jij je thuis voelt. De gelegenheid te doen wat je leuk vindt, want dan ben je er vanzelf goed in. Hoe doen wij dit? Jouw dagelijks te motiveren om het beste uit jezelf te halen, waarderen door middel van borrelen op vrijdagmiddag, meerdere keren per jaar een teamuitje, jaarlijkse studiereis, inhoudelijke kennissessies met gastsprekers en complimenteren. 

Daarnaast bieden we je ook:

 • Een marktconform salaris gebaseerd op opleidings- en ervaringsniveau;
 • Pensioenopbouw via onze geselecteerde pensioenverzekering, zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden zijn: 26 vakantiedagen, 8,33% vakantietoeslag, bovengemiddelde maandelijkse reiskostenvergoeding en studie- en opleidingsmogelijkheden.

Hoe nu verder
Wil jij ook deel uitmaken van ons team en meewerken aan het succes van onze klanten aan de top van de sector? Stuur ons je sollicitatie via hr@aabnl.nl of solliciteer via het formulier op deze pagina.

We zullen met veel interesse je motivatie en curriculum vitae bekijken. Als het lijkt te passen, nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Na het gesprek laten we beiden alles even bezinken en als we nog steeds enthousiast zijn, zullen we een vervolgafspraak plannen zodat we meer in detail naar jouw functie kijken. De laatste stap is om te kijken of we eruit komen met de voorwaarden; nagenoeg altijd komt dat wel goed. Het bepalen van een startdatum is het enige dat rest.

Naar het overzicht

Solliciteer direct

Motivatie*
CV*
Ik ga akkoord met het privacy statement.