Actueel

1e AAB Westland Triathlon daverend succes

10 JUL, 2018 1e AAB Westland Triathlon daverend succes

Na maanden van voorbereidingen was het op 8 juli 2018 zover. Helaas bleek uit de watermetingen dat het zwemmen in de Strijp teveel gezondheidsrisico’s met zich mee zou brengen als gevolg van blauwalg. Hierop heeft de organisatie met pijn in het hart moeten besluiten om het zwemonderdeel te vervangen door een looponderdeel. De afstand van de oorspronkelijke loopafstand werd iets aangepast en zo werd de triathlon een run-bike-run wedstrijd.

Het startschot voor de ¼ afstand klonk om 9.00 uur en de ca 150 deelnemers startten met het hardlopen van 5 km over de Wielerbaan. Een verrassing voor een aantal niet-Westlanders: er zitten leuke klimmetjes in het parkoers. Men was positief verrast. Na de 2 rondjes gingen zij de fiets op voor 4 rondjes van 10 km over een redelijk snel parkoers. Dwars door onze Glazen Stad. Langs en tussen de kassen door, naar een iets smaller deel parallel aan de Veilingroute om vervolgens wat slingerend bij het beginpunt aan te komen en te starten aan de volgende ronde. Inmiddels waren de ca 150 deelnemers aan de 1/8 afstand om 9.45 gestart. Zij liepen 1 ronde van 2,5 km, gevolgd door 2 rondjes van 10 km fietsen en aansluitend nog 2 rondjes van 2,5 km hardlopen. De deelnemers van de ¼ afstand mochten nog eens 3 rondjes van 2,5 km lopen.

De zon brak door en het werd behoorlijk warm. De meeste toeschouwers waren ook aangekomen en vooral rondom de wisselzone en de wielerbaan was het een drukte en werd er behoorlijk aangemoedigd. 
De sfeer zat er goed in, een heerlijk muziekje erbij en vele atleten die aangegeven hebben volgend jaar graag weer te willen starten. 

Deze editie deden 2 para-atleten mee. Beiden zijn blind en konden dankzij een buddy de wedstrijd volbrengen. Naar verwachting zal volgend jaar ook een groepje internationale deelnemers starten en maakt het deelnemersveld nog meer divers.

Onze dank gaat uit naar alle (materiaal) sponsoren, partners, Westland Wil Vooruit, de speaker, het organisatiecomité, de vrijwilligers en uiteraard de deelnemers voor hun vertrouwen in deze eerste editie.

Fragment interview met dank aan Wilma Broch / Groot Westland
Meer info: www.westlandtriathlon.nl

Overview Run  Run Triathlon Westland

Run Bike Run Triathlon Westland  Bike Triathlon Westland

Bike Triathlon Westland 2  

 

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?