Actueel

Afdeling Corporate Finance begeleidt Aardwarmte Vogelaer bij overname Green Well Westland

15 APR, 2022 Afdeling Corporate Finance begeleidt Aardwarmte Vogelaer bij overname Green Well Westland

Begin april 2022 is de koopovereenkomst getekend voor de verkoop van Green Well Westland aan Aardwarmte Vogelaer. De afdeling Corporate Finance van AAB heeft Aardwarmte Vogelaer in het gehele aankoopproces begeleid. De aandeelhouders en afnemers van Green Well Westland zijn door deze overname in de toekomst weer gegarandeerd van levering van aardwarmte voor hun tuinbouwbedrijven. Aardwarmte Vogelaer is door deze overname gegarandeerd van voldoende afname van warmte om de tweede aardwarmte-installatie te kunnen ontwikkelen.

Aardwarmteproject Green Well Westland is het eerste aardwarmteproject in het Westland, maar de productieput is enige tijd buiten werking en produceert thans niet. De opties voor deze bron worden nader onderzocht.

Overname als doorstart
Voor Aardwarmte Vogelaer is de overname van Green Well Westland met name interessant om aardwarmte te kunnen gaan leveren aan de tuinbouwbedrijven welke nu aangesloten zijn op Green Well Westland. De warmte zal worden geleverd door een nieuw te realiseren aardwarmte-installatie. Deze installatie komt naast de eerste aardwarmte-installatie aan de Arckelweg in Poeldijk. De bestaande installatie levert nu al warmte aan negentien bedrijven en gaat warmte leveren aan 400+ woningen in de nog te bouwen woonwijk Westmade-Noord in Monster. De nieuwe installatie gaat bovendien aan nog eens zestien tuinbouwbedrijven aardwarmte leveren.

Begeleiding AAB NL Corporate Finance
De afdeling Corporate Finance heeft Aardwarmte Vogelaer gedurende het gehele aankoopproces begeleid en is er bijzonder trots op dat de deal gerealiseerd is.

Gedurende het aankoopproces heeft de afdeling Corporate Finance gebruik gemaakt van de verschillende expertises binnen AAB. Zo hebben ook de afdelingen Aardwarmte, Techniek, Energie, Makelaardij en Ruimtelijke Ontwikkeling hun bijdrage geleverd.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?