Actueel

Bouw kas in De Kwakel grotendeels gasloos

11 FEB, 2022 Bouw kas in De Kwakel grotendeels gasloos

Bij het project Van Klaveren in De Kwakel hebben inmiddels sloopwerkzaamheden plaatsgevonden en wordt gestart met de bouw van een nieuw bedrijf welke ingericht wordt voor hortensia’s. Uniek aan dit bedrijf is vooral het grotendeels gasloos telen.

Met de aankoop van het buurperceel wordt een glasoppervlakte van ca. 15.846 m2 gecreëerd alsmede ca. 3.537 m2 schermhal. Dit betreft een bedekte buitenteelt.
In de kas zal gebruik gemaakt worden van een automatisch tafelsysteem en wordt elektra en warmte van het bestaande bedrijf gebruikt. De watertechnische installatie zal worden aangelegd en in het nieuw te bouwen gedeelte worden gebruikt.

Vanuit de bestaande kas zal het nieuwe gedeelte in de zomer worden gekoeld middels slangen vanuit een betonnen teeltvloer. De warmte wordt in de bodem op ca. 180 m diepte opgeslagen en kan in de winterperiode gebruikt worden. Deze techniek zorgt ervoor dat er ca. 90% minder gas verbruikt zal gaan worden.

AAB heeft de vergunningen geregeld, zich beziggehouden met de aanbesteding van de kas en zal de projectbegeleiding voor haar rekening nemen.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?