Actueel

Eerste paal geslagen voor Koppert Biological Systems

26 FEB, 2018 Eerste paal geslagen voor Koppert Biological Systems

Na een lange voorbereidingsperiode is uiteindelijk 23 februari jl. het officiële startschot gegeven voor de realisatie van een ca. 30.000 m² grote productiefaciliteit voor biologische bestrijders. Paul Koppert, directielid van Koppert Biological Systems, drukte onder toeziend oog van familie, mede-directieleden, diverse Koppert medewerkers en betrokken aannemers symbolisch de eerste paal voor dit innovatieve complex.

In het nieuw te bouwen complex aan de Molenweg te Berkel en Rodenrijs zal over een aantal maanden een hypermoderne kas staan met een poothoogte van ruim 7 meter, welke gebruikt gaat worden voor de kweek van diverse biologische bestrijders. Volgens planning zal circa de helft van deze kas eind 2018 in gebruik worden genomen, waarna eind 2019 de tweede helft ingericht en in gebruik genomen wordt.

Het complex wordt uitgevoerd met alle gangbare moderne kastechnieken zoals onder andere belichting, diffuus glas, dubbele scherming, teeltsystemen en een waterzuiveringsinstallatie.

Vanaf het begin heeft AAB NL een aanzienlijke rol gehad in de ontwikkeling van de plannen en is betrokken geweest bij diverse processen. AAB heeft voor Koppert het vergunning-traject voor haar rekening genomen, energie-berekeningen uitgevoerd, is betrokken bij het ontwerp van de nieuwbouwkas inclusief alle installaties en neemt ook de projectbegeleiding voor haar rekening.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?