Actueel

Eerste paal nieuwbouw Laboratorium Enza Zaden

20 SEP, 2016 Eerste paal nieuwbouw Laboratorium Enza Zaden

AAB is trots om te vermelden dat Enza Zaden op volle kracht door bouwt aan haar toekomst.

Enza Zaden heeft vanmorgen in klein comité de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van een ruim 10.000 m2 groot utiliteitsgebouw, waar straks een groot gedeelte van de R&D - laboratoriumafdelingen naar toe zal verhuizen. Sinds begin 2015 is er hard gewerkt aan de nieuwbouwplannen voor dit gebouw, welke niet alleen laboratoria en kantoren omvat, maar ook een groot aantal onderzoekcellen die bijdragen aan de innovatieve productontwikkeling.

Het ontwerp bevindt zich midden op de hoofdlocatie in Enkhuizen en vormt samen met het bestaande PMV-gebouw het hart van de R&D. Een 18 meter hoge entreetoren fungeert als landmark op de locatie en het nieuwe gebouw.

AAB heeft samen met Enza Zaden het ontwerp gemaakt en technisch uitgewerkt. Naast dat AAB de projectleider is op bouwkundig en installatietechnisch gebied van dit complexe project, zijn ook alle vergunningsaanvragen door AAB verzorgd. De bouw van het gehele project neemt ruim een jaar in beslag en sluit aan op de circa 1 hectare onderzoekskassen die hierna worden gerealiseerd.

Impressie Enza Laboratorium

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?