Actueel

Glastuinbouwreconstructie en uitbreiding sportpark De Lier

18 AUG, 2023 Glastuinbouwreconstructie en uitbreiding sportpark De Lier

Er is een nieuwe stap gezet op weg naar de lang verwachte uitbreiding van sportpark De Zweth in De Lier (korfbalvereniging Valto, handbalvereniging Odis en tennisclub ’t Loo). De uitbreiding wordt mogelijk door een herstructurering van het naast gelegen glastuinbouwcluster 't Loo, met de bedrijven KP Holland, Arcadia, Gebroeders Luijendijk en Kwekerij 't Loo. 

De betrokken bedrijven en wethouder Anko Goudswaard van de gemeente Westland hebben een principeakkoord bereikt. Gebroeders Luijendijk en Kwekerij 't Loo verkopen hun eigendom als onderdeel van het reconstructieproject. De gemeente koopt grond aan voor de uitbreiding van het sportpark, KP Holland koopt grond aan voor toekomstige uitbreiding en verder worden op de locatie van Arcadia uitplaatslocaties voor te slopen woningen gerealiseerd.

De komende tijd gaan alle betrokken partijen verder met de uitwerking van het akkoord en de plannen. De planning is om de uitbreiding van het sportpark in 2026 van start te laten gaan.

AAB is er trots op om als makelaar haar relatie KP Holland in het proces te ondersteunen en op het gebied van de ruimtelijke ordening partijen te kunnen adviseren om tot een goed eindresultaat te komen. AAB wenst alle betrokkenen een voorspoedige voortgang van het proces.

 

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?