Actueel

Horti Simulator in World Horti Center

11 MRT, 2019 Horti Simulator in World Horti Center

In het onderzoekscentrum van het World Horti Center wordt momenteel een wel heel speciale kas gebouwd: de Horti Simulator. Deze kas-in-kas is een all-climate kas met als binnenste kas een onderzoeksruimte waarin een gewas geteeld kan worden in elk gewenst buitenklimaat.

De onderzoeksruimte wordt opgedeeld in 2 afdelingen met elk 3 klimaatcomputers van verschillende leveranciers. Op deze manier wordt er een ideale opleidingsomgeving gecreëerd waarin o.a. studenten van Lentiz lesopdrachten kunnen uitvoeren waarbij zij moeten anticiperen op een gesimuleerd buitenklimaat. De 2 afdelingen maken het mogelijk om verschillende of juist vergelijkende onderzoeken te doen.

Daarnaast zal de kas ingezet gaan worden als modelkas om de nieuwste innovaties in de Nederlandse tuinbouwtechniek te tonen.

De Horti Simulator komt tot stand door een samenwerking van vooraanstaande bedrijven in de glastuinbouw: Demokwekerij Westland, AAB NL ,Bom Group, Stolze, Priva, Hoogendoorn, Ridder Hortimax en Hortilux Schréder.

Tekening gemaakt door Bom Group.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?