Actueel

Project Ko Kolk Hortensia's duurzaam en innovatief

22 MEI 2023 Project Ko Kolk Hortensia's duurzaam en innovatief

Vanwege uitplaatsing moest het bedrijf van Ko Kolk Hortensia's op zoek naar een andere locatie. Afdeling Makelaardij heeft kunnen ondersteunen in de zoektocht en bij de aankoop van de huidige locatie aan de Meerlandenweg in Amstelveen waar in 2020 volledig nieuw gebouwd is. 

Ko Kolk had de wens om van het gas af te gaan. Enerzijds vanwege de oplopende energiekosten en anderzijds vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Met de aanwezigheid van twee doubletten (4 bronnen) op de nieuwe locatie werd al een goede stap gemaakt en op het dak van de bedrijfsruimte zijn zonnepanelen geplaatst. Invulling van de wens bleek op het juiste moment te komen, aangezien voor de bouwperiode een ODE aankondiging werd gedaan en een jaar na de bouwperiode de energiecrisis aan de orde was. 

AAB heeft een ontwerp gemaakt en met de installateurs gesproken om tot de huidige installaties te komen. De teeltruimte is in drie afdelingen verdeeld: Stook, Laat en Middel. Vooral de Stook-afdeling vroeg extra aandacht omdat hier mid-winter ook een temperatuur gehaald moet worden van 12-15 graden bij buistemperaturen van 30 graden. 

Naast duurzaamheid werkt Ko Kolk ook aan innovatieve oplossingen. Zo hebben zij gekozen voor 'warmte-oogst-fancoils'. Dit zijn koeluniks met twee bedrijfsstanden: warmteoogst en ontvochtigen. 

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?