Actueel

PV-projecten en vereisten aan installaties van zonnepanelen

17 JAN, 2022 PV-projecten en vereisten aan installaties van zonnepanelen

Gedurende het afgelopen jaar heeft AAB weer een aantal PV-projecten opgeleverd. Bij Seasun, Valstar Young Plants en Anthura zijn installaties van resp. 430 kWp, 309 kWp en 1.370 kWp opgeleverd. De zonnepanelen en omvormers zijn ingepast in het elektrische systeem van de betreffende bedrijven, waarbij rekening is gehouden met de aanwezige WKK’s en noodstroomvoorzieningen.

Een van de aandachtspunten bij installatie van zonnepanelen is de brandveiligheid. Bij de genoemde bedrijven is dit in het voorstadium van ontwerp en aanbesteding meegenomen; te denken valt aan extra melders en brandvast materiaal.

Verduurzaming van de bedrijfsvoering is een belangrijke overweging geweest bij de realisatie van de zonnepanelen. Aangezien de opgewekte elektriciteit op de locaties zelf gebruikt wordt, levert dit bovendien een financiële besparing op temeer met de huidige (extreme) energieprijzen.

Met de invoering van Scope 12 en de strenge aanvullende eisen van de verzekeringsmaatschappijen, ligt de lat voor de technische eisen hoger dan ooit tevoren. Dit komt de kwaliteit van de installaties ten goede. Door het geheel vroegtijdig met uw verzekeringsmaatschappij te bespreken, komt u niet voor verrassingen te staan.

Wilt u meer weten over het plaatsen van zonnepalen, de subsidie welke eventueel mogelijk is, de (technische) vereisten of heeft u vragen over Scope 12, neem dan gerust contact op.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?