Actueel

Start boorwerkzaamheden Aardwarmte Vogelaer

12 AUG, 2016 Start boorwerkzaamheden Aardwarmte Vogelaer

Na maandenlange voorbereiding start Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk met de boorwerkzaamheden. De officiële starthandeling vond plaats op 12 augustus. De verwachting is dat de aan de Wateringseweg gelegen geothermiecentrale en het aan te leggen warmtedistributienet eind 2016 in gebruik kan worden genomen door de zeven deelnemende glastuinbouwbedrijven.

Het boorbedrijf DrillTec GUT GmbH zal de boringen uitvoeren; de boorwerkzaamheden vinden 24 uur per dag, 7 dagen per week plaats en zullen naar verwachting ca. drie maanden in beslag nemen.

Als eerste wordt gestart met het boren van de productieput, van waaruit het bronwater zal worden opgepompt. Daarna zal ook gestart worden met het boren van de injectieput. Via deze bron wordt het afgekoelde water weer teruggepompt in de zandlaag. Beide bronnen liggen op een diepte van 2.500 meter en onttrekken warm water van circa 85 graden. De warmte van dit water wordt benut om de glastuinbouwbedrijven op een duurzame manier te verwarmen. Op deze manier verwachten de aangesloten tuinbouwbedrijven jaarlijks circa 23 kilo ton minder C02 uit te stoten en meer dan 13 miljoen m3 aardgas te besparen. Dit staat gelijk aan het verbruik door ongeveer 8.000 huishoudens.

Met Aardwarmte Vogelaer hebben Optiflor, Fachjan, Kwekerij Apartus, Amazone Plants, Gebr. Grootscholten Handelskwekerij, Kwekerij Barendse en Zuidgeest Growers als deelnemende bedrijven een bewuste keuze gemaakt voor het duurzaam telen van hun producten en het bijdragen aan een schonere en gezondere toekomst.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?