Actueel

Vernieuwde klimaatkamers voor plantonderzoek Universiteit Utrecht

22 FEB, 2021 Vernieuwde klimaatkamers voor plantonderzoek Universiteit Utrecht

In 2020 zijn de klimaatkamers van het Fytotron van de Universiteit Utrecht grondig gerenoveerd. Het Fytotron is de belangrijkste onderzoeksfaciliteit voor de plantenwetenschappers van het Institute of Environmental Biology (IEB). De renovatie leidt tot nieuwe onderzoeksmogelijkheden en betere onderzoeksresultaten.

De klimaatkamers zijn flink gemoderniseerd. Het nieuwe Fytotron heeft een verbeterd ventilatie- en koelsysteem. Ook is er LED-verlichting in de klimaatkamers aangebracht. Niet alleen is het kleurenspectrum en de homogeniteit van de lichtverdeling door de LED-lampen sterk verbeterd, maar is er nu ook de mogelijkheid om de lichtkwaliteit en intensiteit te sturen. Een aantal kamers is daarnaast ook uitgerust met een regelbaar eb- en vloedsysteem. Bovendien is de indeling van de kamers veranderd waardoor er meer flexibiliteit is voor het opzetten van verschillende experimenten.

AAB NL heeft het engineeringstraject op zich genomen en de technische uitvraag opgesteld. Verder heeft AAB NL ondersteuning gegeven bij de aanbesteding en de uitvoering tot en met de oplevering begeleidt. Dit in nauwe samenwerking met de Universiteit Utrecht.

In deze video wordt kort uitgelegd wat er allemaal is aangepast aan de klimaatkamers:

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?