Actueel

Start aanleg tweede aardwarmtebron Wayland Energy

25 MEI 2021 Start aanleg tweede aardwarmtebron Wayland Energy

In juni start Wayland Energy met de aanleg van een tweede aardwarmtebron in Bergschenhoek. De aardwarmtebron zal een aantal glastuinbouwbedrijven in de omgeving van warmte gaan voorzien.

Allereerst wordt het werkterrein ingericht en de civiele werkzaamheden uitgevoerd waarna in november begonnen zal worden met de boorwerkzaamheden. Parrallel aan de boorwerkzaamheden wordt het door AAB ontworpen pompgebouw en daarna de bovengrondse aardwarmte-installatie afgebouwd. De warmtelevering aan de glastuinbouwbedrijven kan in 2022 starten.

Het plan is om na deze tweede bron nog 4 aardwarmtebronnen te ontwikkelen: 3 in Lansingerland en 1 in Pijnacker-Nootdorp. Met deze in totaal 6 aardwarmtebronnen komt voor 1.000 hectare kassen in Oostland duurzame warmte beschikbaar.

Voor dit project verzorgt AAB o.a. het algehele project management, het ontwerp van het pomphuis, in hoofdlijnen het ontwerp van de civiele terreinindeling, de vergunningaanvraag (o.a. MER-aanmeldnotitie, WABO-vergunning, etc.) en de aanbesteding van diverse onderdelen.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?