Projecten

High-tech onderzoekskas Universiteit Maastricht is all electric

Techniek
Modellering
Ruimtelijke ontwikkeling
High-tech onderzoekskas Universiteit Maastricht is all electric

De officiële starthandeling voor de bouw van een high-tech onderzoekskas van de Universiteit Maastricht op de Brightlands Campus Greenport Venlo heeft inmiddels plaatsgevonden.

De nieuwe onderzoekskas maakt deel uit van het Brightlands Future Farming Institute, een kennisinstituut van de Universiteit Maastricht. Het instituut heeft als doel het bijdragen aan de technologische en maatschappelijke uitdagingen in de agrifood-sector door onderzoek, innovatie en kennisontwikkeling. In de kas zijn diverse hoogwaardige kasafdelingen en klimaatkamers aanwezig om dit onderzoek te faciliteren. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de modernste technieken voor klimaat, irrigatie en energie. Het project is  bijvoorbeeld ”all electric”. Er is dus geen gasaansluiting. Hiermee is het project energetisch al klaar voor de toekomst.

 

AAB heeft in opdracht van Universiteit Maastricht het vergunningstraject verzorgd, het technisch en architectonisch ontwerp gemaakt en ondersteuning gegeven bij de aanbesteding. Gedurende de uitvoeringsfase verzorgt AAB het bouwmanagement. De uitvoering is inmiddels begonnen en het project zal eind 2023 worden opgeleverd.

Heeft u vragen of wilt u informatie opvragen?

Neem contact op
Heeft u vragen? Heeft u vragen?