Vacatures

Specialist Ruimtelijke Ontwikkeling

Ben jij in staat snel te schakelen en gelijktijdig het overzicht te kunnen bewaren? Vind jij het leuk om te adviseren in projecten met een ruimtelijke, duurzame en maatschappelijke impact? Met veel contact met de opdrachtgever om zo haar droom te helpen verwezenlijken! Interesse? Wij zoeken een specialist ruimtelijke ontwikkeling. 


AAB adviseert klanten in de (glas)tuinbouw in het realiseren van complexe, innovatieve en duurzame vraagstukken op gebieden als (duurzame)energiezaken, (aard)warmte, corporate finance, ruimtelijke ontwikkeling, techniek, modellering en makelaardij. Om ons daarmee te helpen zijn wij op zoek naar een specialist ruimtelijke ontwikkeling met ervaring in het aanvragen en begeleiden van vergunningstrajecten, en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, lees dan zeker verder.

Wat doe je als specialist ruimtelijke ontwikkeling?
In de functie van specialist ruimtelijke ontwikkeling begeleid je verschillende projecten voor onze opdrachtgevers met name op de gebieden van ruimtelijke ordening, omgevingswetgeving en gebiedsontwikkeling. Je werkt aan uitdagende en zeer dynamische projecten als herontwikkeling van een glastuinbouwkas, watervraagstukken tot de ontwikkeling van een (aard)warmteproject. 

In deze functie ligt de focus op vergunningen en ben je succesvol als het gaat om:

 • Het uitwerken van vergunningsaanvragen (binnen de glastuinbouw) met als belangrijkste gebieden: aardwarmte, warmtenetten, ondergrondse waterberging en omgekeerde osmose; 
 • Met jouw collega’s werk je samen in het opstellen van de stukken voor vergunningaanvragen;
 • Het adviseren over complexe ruimtelijke vraagstukken met bestuurlijke, duurzame en/of maatschappelijke impact; 
 • Jij weet te verbinden, te adviseren, sturing te geven en draagvlak te creëren; 
 • Je zoekt naar creatieve en haalbare oplossingen waarop opdrachtgever, bevoegd gezag en collega’s kunnen bouwen;
 • Je onderhoudt regelmatig contact met opdrachtgever, bevoegd gezag en andere stakeholders;
 • Alle belangen weet je te verbinden in ruimtelijke plannen die je overtuigend presenteert en verwoordt.

Wat verwachten we van jou?
Je gaat altijd enthousiast te werk en doet alles wat je doet grondig. Je bent een teamspeler die staat voor kwaliteit en professionaliteit. Je bent onderzoekend en analytisch ingesteld. Je bent communicatief sterk en oplossingsgericht. Verder herken jij jezelf in het onderstaande:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO/ WO niveau;
 • Je hebt, bij voorkeur, werkervaring in het milieukundige vakgebied;
 • Je beheerst het tekenprogramma AutoCad;
 • Je hebt kennis van Omgevingswet;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed zowel in woord en geschrift;
 • Je bent minimaal 32 uur beschikbaar per week.

Voldoe je niet helemaal aan de functie-eisen, maar denk je wel te passen bij ons bedrijf? Ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Waar kom je te werken?
AAB ontwikkelt samen met haar opdrachtgevers duurzame projecten. We zijn een platte organisatie met zo een 40 specialisten en houden ons bezig met de meest hightech, innovatieve en duurzame projecten. We ondersteunen onze klanten op het gebied van vergunningen, bedrijfseconomische en de technische kant.

Vanuit de afdeling ruimtelijke ontwikkeling ben je verbindend, adviserend en sturend aan jouw opdrachtgevers op gebieden als vergunningen, duurzaamheid en gebiedsontwikkeling. Je wordt onderdeel van een ervaren team van zeer deskundige collega’s die houden van een geintje. Het team bestaat uit: een afdelingsmanager, 4 collega-adviseurs en 2 modelleurs en samen hebben jullie één doel voor ogen ‘opdrachtgevers die weten waar ze naar toe willen en waarom, helpen hun ambitie te verwezenlijken’. Ter uitbreiding van ons team zijn wij nu zoekende naar een collega-specialist. 

Dit krijg je van ons
Wij bieden een open, toegankelijke en collegiale werksfeer, waar jij je thuis voelt. De gelegenheid te doen wat je leuk vindt, want dan ben je er vanzelf goed in. Hoe doen wij dit? Jouw dagelijks te motiveren om het beste uit jezelf te halen, waarderen door middel van borrelen op vrijdagmiddag, meerdere keren per jaar een teamuitje, jaarlijkse studiereis, inhoudelijke kennissessies met gastsprekers en complimenteren. 

Daarnaast bieden we je ook:

 • Een marktconform salaris gebaseerd op opleidings- en ervaringsniveau;
 • Pensioenopbouw via onze geselecteerde pensioenverzekering, zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden zijn: 26 vakantiedagen, 8,33% vakantietoeslag, bovengemiddelde maandelijkse reiskostenvergoeding en studie- en opleidingsmogelijkheden.

Hoe nu verder
Wil jij ook deel uitmaken van ons team en meewerken aan het succes van onze klanten aan de top van de sector? Stuur ons je sollicitatie via hr@aabnl.nl of solliciteer via het formulier op deze pagina.

We zullen met veel interesse je motivatie en curriculum vitae bekijken. Als het lijkt te passen, nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Na het gesprek laten we beiden alles even bezinken en als we nog steeds enthousiast zijn, zullen we een vervolgafspraak plannen zodat we meer in detail naar jouw functie kijken. De laatste stap is om te kijken of we eruit komen met de voorwaarden; nagenoeg altijd komt dat wel goed. Het bepalen van een startdatum is het enige dat rest.

Naar het overzicht

Solliciteer direct

Motivatie*
CV*
Ik ga akkoord met het privacy statement.